Tuesday, 4 October 2011

KOREAN MUSIC WAVE 2011


Tarikh: 24 September 2011

lokasi : Stadium Merdeka
Artis : FT Island, TeenTop, 4 Minute, Park Jung Min, U-Kiss, Seungri, G.D& Top..





Untuk kali ke-2 habiskan duit..hehehehehe..kali ni pergi menyaksikan korean music wave la pula.. Macam biasa la, cik sarah la yang ajak pergi tengok.. Tapi kali ni dah tak cukup geng la, (murni xde) almaklum la sorang tu dah jd isteri org..so x boleh la nk suka2 mcm org bujang dah...tapi x pe, kami memahami..hehehehe..apa2 pn memang meriah la..


Tiket


Antara artis korea yang terlibat menjayakan Korean Music Wave 2011


FT ISLAND



TEEN TOP


4 MINUTE



U-KISS



PARK JUNG MIN


SEUNGRI (BIGBANG)


G-DRAGON (G.D)& TOP ( BIGBANG)




Sampai awal juga la,alam pukul 5 lebih la..sempat la rehat n tgk barang yag di jual...ada jga la kenangan nnt..kalau tak jadi macam dulu, dapat tgk barang orag je la, x dapat nk beli apa2 (pengalaman konsert Suju dulu).. Sebenarnya, semangat nk tengok FT Island & U-Kiss. Akhirnya dapat juga...

Apa2 pn memang meriah la, walaupan ia x seramai masa pergi tengok konsert Super Junior (Suju) dulu.. Tak pasti la sama ada org x tahu sbb kurang promosi ke atau orang x minat.. Apa2 pn abis duit peminat2 korea ni beli tiket..Mahal juga tu.. Pendek kata minat yang mengeringkan poket la ni...hehehehe..

Nampaknya lepas ni kena STOP la dari konsert2 Korea ni..Sebab ada tanggungjawab dan keperluan yang lebih penting nk kena buat.. Pasni dengar org pergi konsert je la.. Tapi kalau Super Junior yg datang lagi,akan diusahakan untuk pergi.. Sempat lagi tu, baru je nak insaf n baiki ekonomi yg "ko no money"..Siap pasang niat dh tu...hahahahaha...


Kawalan agak ketat juga la..kemera yg canggih manggis x boleh bw masuk..nasib la sarah dapat juga bw masuk kamera pink kiut miut dia tu..Dapat la ambil gambar.. Kalau xde la kenangan n bukti pergi konsert tu.. Semua gambar2 ni dari kamera sarah, sbb sy xde kamera pn, pakai henset je (ada tapi x letak)..


Bergambar sebelum masuk


Cik sarah kita





Antara foto yang sempat di ambil( ehsan dr kamera sarah)..










FT ISLAND





Teen Top



4 minute






U-KISS



Sebenarnya ada byak lagi gambar2 ni..tapi masuk yg ni dulu ye..nnt tambah lain...hehehehehe



Wednesday, 13 April 2011

Assalammualaikum...
Dah lama sangat dh x buka blog sy ni... Hari ni teringin plak nk jenguk2 blik blog ni... Dah setahun lebih x buka... Malas betul ye..hehehehe.. Sebenarnya xde isu nk di kongsi sama kawan2.. Tp kali ni ada sesuatu yg nk dikongsikan... Satu pengalaman yg jarang sgt dapat..Dapat g tgk konsert besar...hehehehehe..



Tarikh: 19 Mac 2011

Lokasi: Stadium Putra Bukit Jalil

Artis: Super Junior (Korea)


Pertama kali dalam hidup dapat g tgk konsert.. Sebenarnya dari thn lepas lg dh dapat maklumat yang Super Junior akan datang ke Malaysia pada Mac 2011 tapi tarikhnya belum pasti lagi... Tapi bila dh betul2 jadi, maka tu yg terus nk g...Sebelum tu siap simpan dulu duit utk beli tiket, sbb tau tiket konsert ni mesti mahal... Tapi sbb minat sgt kt kumpulan dari korea ni, pejam mata jgk la nk keluarkan duit.. Alhamdulillah, berbaloi la dpt g sana tgk & rasakan sendiri kemeriahannya....


Nak la citer skit sebelum nk g konsert ni.. Aduhai...siap beli baju biru, maklum la warna tema super junior ni biru... Fikir2 balik terlalu ghairah sgt kot, tu yg pakat cari baju biru baru tu..tambah plak dgn kasut baru..hahahaha... Tapi ptg tu memang empat2 org pakai bju biru la...


















**Dalam perjalanan ke Stadium Putra Bukit Jalil.








**Jangan lupa ambil tiket ye..Nnt x boleh masuk..





Kami sampai sana agak lewat jgk la.. Masuk stadium pkl 6.. Bila masuk tu, penuh dengan lautan biru... Aduhai !! indahnya... Rasa x sabar je...mana la x muncul2 lg ni...hahahahaha.. Sebelum lampu ditutup, ambil gmbar dulu la...





















Ramainya...Penuh stadium


***Lautan biru***

**Dalam stadium...















****Super Junior *****

















***video rakaman Cik Murni*** Keluar stadium dengan rasa puas..yg x best, nk beli beg super junior x dpt sbb dh abis.. Bukan apa, beg tu menarik sgt..bling2 lg..hehehehe..barang2 lain ada la... Memang ramai sgt tu yg abis tu... Apa2 pn, pengalaman menyaksikan sendiri konsert n merasakan kemeriahan adalah sesuatu yg berharga... Klu ada rezeki lg, mesti nk lg... Mungkin Super Junior super Show 4 ke???..Tapi teringin nk g tgk FT Island @ SHINee... Bila la agaknya nk datang Malaysia ye....So kena tunggu la...